➜ Viola Vladi
➜ Viola Vladi Baleti 'La Esmeralda' - Akti i dytë, variacioni Mikeshat e Esmeraldës.
➜ Eskiejda Allka
➜ Eskiejda Allka Baleti: "Esmeralda" Variacioni i Esmeraldës Act I.
➜ Mjelmat
➜ Mjelmat
➜ 4 Çunat e shkollës së Baletit
➜ 4 Çunat e shkollës së Baletit
➜ 16 Balerinat dhe Balerinët e Shkollës së Baletiti
➜ 16 Balerinat dhe Balerinët e Shkollës së Baletiti
➜ Gjashtë vajzat
➜ Gjashtë vajzat performojnë "Sing, sing, sing"
➜ Bianka Skenderi
➜ Bianka Skenderi "La Bayadère, Death of Nikiya" - Ludwig Minkus.
➜ Jetmir Baruni
➜ Jetmir Baruni “Gavot Choro”, pjesë për kitarë nga Johann Sebastian Bach
➜ Dejvid Ago
➜ Dejvid Ago “Suita 2 Prelude”, pjesë për violë nga Johann Sebastian Bach
➜ Servi Çitozi
➜ Servi Çitozi "La Noyee", pjesë për fizarmonikë nga Yann Tiersen
➜ Ermatilda Sulejmani
➜ Ermatilda Sulejmani Pjesë për violinë, “Didone Abbandonata” nga Giuseppe Tartini
➜ Alisia Xhameta
➜ Alisia Xhameta Pjesë për flaut të Quantz, “Preludio in D major”
➜ Klaudio Zoto
➜ Klaudio Zoto J.S.Bach, “Courante” pjesë nga Suita 4.
Gratë fuqizojnë Gratë
Gratë fuqizojnë Gratë në një takim interaktiv në COD
Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, (BERZH)
Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, (BERZH)
Promovimi i librit “Heroi i Përditshmërisë”
Promovimi i librit “Heroi i Përditshmërisë” nga Delia Steinberg Guzman
Mbrëmje e veçantë kushtuar “Artistes së Popullit”, Jorgjia Truja
Mbrëmje e veçantë kushtuar “Artistes së Popullit”, Jorgjia Truja
Ministri Italian i Punëve të Jashtme
Ministri Italian i Punëve të Jashtme Enzo Moavero Milanesi vizitoi Qendrën COD
Sistemi i ri online i Inspektoratit të Punës
Sistemi i ri online i Inspektoratit të Punës
Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë
Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë Alo 116
Reforma në shërbimet publike
Reforma në shërbimet publike
DISKUTIM MBI ECURINË AKTUALE TË PROGRAMIT TË OKB-SË NË SHQIPËRI
DISKUTIM MBI ECURINË AKTUALE TË PROGRAMIT TË OKB-SË NË SHQIPËRI
Mbrojtja e të Drejtave të Fëmijëve
Mbrojtja e të Drejtave të Fëmijëve
Ekspozita "Harta Detare Një"
Ekspozita "Harta Detare Një" Bartolomeo Pareto
The European trust crisis
The European trust crisis and the rise of populism
Sekretarët e përgjithshëm
Sekretarët e përgjithshëm të qeverive të Republikës së Shqipërisë e Kosovës
Pianistja e mirënjohur Gile Bae
Pianistja e mirënjohur Gile Bae
EKSPOZITA “Graviteti Magjik”
EKSPOZITA “Graviteti Magjik” Marc Chagall
Çmimet: “Mësuesi i Vitit në Shqipëri"
Çmimet: “Mësuesi i Vitit në Shqipëri"
Shëndeti Mendor
Shëndeti Mendor Fushatë sensibilizuese
Libri "Andare per i luoghi del cinema"
Libri "Andare per i luoghi del cinema" nga Oscar Iarussi
Maratona e Tiranës
Maratona e Tiranës 2018
EKSPOZITA “Shëndeti Mendor, Një Sfidë e Padukshme”
EKSPOZITA “Shëndeti Mendor, Një Sfidë e Padukshme”
YOUROPA IV
YOUROPA IV
cikli i katërt i trajnimit YOUROPA
me temë “Politikat e BE-së për të rinjtë - Erasmus+”
UN Women” në Shqipëri,
UN Women” në Shqipëri, znj Senida Mesi, përfaqësues të Bankë Botërore dhe partnerë ndërkombëtarë
Në COD u organizuar një tryezë e rrumbullakët në nivel rajonal me pjesëmarrjen e “UN Women” në Shqipëri, znj Senida Mesi, përfaqësues të rëndësishëm nga Banka Botërore (#BB) si dhe partnerë ndërkombëtarë, me qëllim shkëmbimin rajonal të eksperiencave, të mirë-funksionimit dhe efektivitetin e mekanizmave Kombëtar për Barazinë Gjinore.
YOUROPA III
YOUROPA III
cikli i tretë i trajnimit YOUROPA
me temë "Qytetaria aktive dhe dialogu ndërkulturor brenda BE-së”
IHRFFA ➜ Dokumentar
IHRFFA ➜ Dokumentar “What do I do in life”
YOUROPA II
YOUROPA II
cikli idytë i trajnimit YOUROPA
me temë “Procesi i Integrimit në BE, hapat dhe sfidat”
Promovim i librit “Bukur këtu”
Promovim i librit “Bukur këtu” nga Linda Phillips
Autorja Linda Phillips, solli këtë pasdite në COD, librin mbi historinë e dhimbshme të humbjes së djalit të saj në luftën me depresionin e rëndë. Luftën personale në kapërcimin e dhimbjes e kthimin e saj në forcë.
Në panel: Eridana Çano, Drejtoreshë e Përgjithshme e Agjencisë për Dialog dhe Bashkëqeverisje, Linda Philips shkrimtare e aktiviste, Adrian Laperi, botues, Neli Demi, Psikoterapeut. Nën moderimin e znj. Delina Fico, me tej të ftuarit dhe dashamirësit e librit, bashkëbiseduan rreth temës që kjo vepër trajton, rritjen e ndërgjegjësimit për trajtimin e sëmundjeve që prekin shëndetin mendor.
Çekosllovaki:
Çekosllovaki: Gusht '68- Pushtimi në Kontekstin Ndërkombëtar"
Një ligjëratë e hapur informuese nga Z. Slavomír Michálek, Drejtor, Instituti i Historisë i Akademisë e Shkencave Sllovake, mbi 50- vjetorin e ngjarjeve të ndodhura në ish-Çekosllovaki, zhvillimet politike dhe marrëdhëniet mes dy popujve, Sllovakë dhe atyre Çekë.
Një foto për të drejtat e njeriut
Një foto për të drejtat e njeriut Në kuadër të Edicionit të 13 të IHRFFA
ekspozita "Kërcënimi i së vërtetës"
Në kuadër të Edicionit të 13 të IHRFFA, COD - Center For Openness And Dialogue,në bashkëpunim me Arkivi Qendror Shteteror i Filmit dhe Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi çelën sot ekspozitën "Kërcënimi i së vërtetës" pjesë e konkursit "Një foto për të drejtat e njeriut". Fituese e konkursit u shpall Inda Sela me "Dritë tej errësirës", si fotoja e realizuar me mirë, përzgjedhur nga juria, z.Kujtim Çashku, znj. Iris Elezi dhe z. Genti Gjikola.
YOUROPA
YOUROPA
cikli i parë i trajnimit YOUROPA
me temë “Bashkimi Europian dhe Institucionet e BE-së"
EKSPOZITA "Myrtis: ballë për ballë me të shkuarën"
EKSPOZITA "Myrtis: ballë për ballë me të shkuarën"
Konferencë për mediat
Konferencë për mediat reth ekspozitës "Myrtis - ballë për ballë me të shkuarën",
Konferencë për mediat rreth ekspozitës "Myrtis - ballë për ballë me të shkuarën", morën pjesë: Ambasadorja e Greqisë znj. Eleni Sourani, Prof. Manolis Papagrigorakis, zëdhënësja e OKB-së në Shqipëri znj. Nora Kushti dhe ndihmës kurarori i ekspozitës Gent Gjikola.
Rruga që na ndriçon
Rruga që na ndriçon në kujtim të jetës dhe veprës së Alessandro Leograndes

Lidhja e veçantë e Alessando Leogrande me Shqipërinë, vepra dhe risitë që solli pena e tij në gazetarinë dhe letërsinë italiane por jo vetëm, ishin në qendër të bisedës së sotme të mbajtur në Bibliotekën e Kryeministrisë.

Të pranishmit lexuan pjesë të përzgjedhura nga vepra e autorit; "Kufiri" e "Mbytja e Anijes", të cilat përcollën shumë emocion te paneli dhe publiku.

Falenderojmë Arlinda Dudaj dhe Botimet Dudaj, Ambasciata d'Italia a Tirana e veçanërisht ambasadorin Alberto Cutillo, themeluesin e revistës "Lo Straniero", Goffredo Fofi, shkrimtarin italian, Nicola Lagioia, z. Luigi De Luca, shkrimtarin Ylljet Aliçka e të gjithë të pranishmit të këtij takimi kaq të veçantë.
ZV/ Kryeministres, Znj. Senida Mesi, Dr. Znj. Albana Koçiu dhe Dr. Z. Lorin Ymeri
ZV/ Kryeministres, Znj. Senida Mesi, Dr. Znj. Albana Koçiu dhe Dr. Z. Lorin Ymeri Në një bashkëbisedim i hapur
#BisedënëCOD
Një bashkëbisedim i hapur mes të rinjve dhe ZV/ Kryeministres, Znj. Senida Mesi, Drejtoreshës së Departamentit të Administratës Publike (DAP) Znj. Albana Koçiu dhe Drejtorit të ADISA-s, Z. Lorin Ymeri rreth informimit mbi kartën e të drejtave të qytetarit në përfitimin e shërbimeve publike.
Edukim Arti
Edukim Arti në COD
Aktivitetet do të zhvillohen në datat si më poshtë;
E mërkurë 4 korrik 2018, ora 10:00 – 12:00; Michelangelo

E mërkurë 11 korrik 2018, ora 10:00 – 12:00; Van Gogh

E mërkurë 18 korrik 2018, ora 10:00 – 12:00; Picasso

E mërkurë 25 korrik 2018, ora 10:00 – 12:00; Andy Warhol
EKSPOZITA “FUNDI. FILLIMI."
EKSPOZITA “FUNDI. FILLIMI." SHQIPËRIA. 1981-1991”→ Michel Setboun
Tiranë, 6 korrik 2018 - COD në Kryeministri, hapi ekspozitën “Fundi. Fillimi. Shqipëria 1981 – 1991”, të fotografit të njohur francez Michel Setboun.
MANGORE
MANGORE Shfaqje Filmi ➞ Dt.01.06.2018 |⊙ 12:30 |
Film kushtuar kitaristit të njohur paraguaian, Agustin Barrios Mangore
DAP | SNRAP 2018-2020
DAP | SNRAP 2018-2020 Takim Pune ➞ Dt.03.04.2018 |⊙ 12:30
DAP
Konsultimi publik i Planit të Ri të Veprimit të SNRAP 2018-2020
Përkthyesi
Përkthyesi MAKS VELO
Prezantim Libri
Sot, Maks Velo prezantoi përmbledhjen me tregime “Përkthyesi” në bibliotekën e COD. Bashkëbisedimi i autorit, gazetarit Ben Andoni dhe të ftuarve u moderua nga Alda Bardhyli. Ky takim hap siparin e një serie veprimtarish për librin, ku shtëpi të ndryshme botuese dhe autorë të spikatur prezantohen në Bibliotekën e Kryeministrisë, duke trajtuar në mënyrë të zgjeruar tematika të së shkuarës dhe aktualitetit, duke përballur mendësi dhe zgjedhje e duke nxitur dialogun për çështje të interesit publik.
Znj. Laura Deliu
Znj. Laura Deliu Në një bashkëbisedim me të rinjtë
Një bashkëbisedim midis Znj. Laura Deliu, Drejtoreshë Juridike e Bashkisë Tiranë dhe të rinjve, ku u fol rreth mundësive të punësimit që ofrohen në Tiranë, perspektiva e tregut të punës për të rinjtë e sapodiplomuar, mundësitë trajnime dhe binjakëzime me Universitetet e Europës dhe më gjerë.
Ceremonia e ndarjes së çmimeve
Ceremonia e ndarjes së çmimeve të ekselencës në ofrimin e shërbimeve publike 2018, në Shqipëri
Ceremonia e ndarjes së çmimeve të ekselencës në ofrimin e shërbimeve publike 2018, në Shqipëri.
5 institucione publike; QKB - Qendra Kombëtare e Biznesit, Drejtoria e Përgjithshme e Gjendjes Civile, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, Drejtoria Rajonale e Tatimeve, Korçë dhe Qendra e Integruar ADISA Krujë u vlerësuan për performancën e tyre me çmimet e ekselencës. Ky vlerësim u dha në përfundim të projektit "Klienti Misterioz" një metodologji efikase e matjes së perfomancës.
Pasojat e Internetit
Pasojat e Internetit te të rinjtë dhe fëmijët
COD organizoi tryezën e diskutimit me temë
"Pasojat e Internetit te të rinjtë dhe fëmijët". Fokusi i kësaj tryeze ishte identifikimi i problematikave si dhe përcjellja e rekomandimeve përpërmirësimin e kuadrit legjislativ për mbrojtjen dhe sigurinë e fëmijëve e të rinjve në internet.