te-rinjte2

COD DHE TË RINJTË
është një program që i angazhon të rinjtë në shoqëri, politikë dhe arte.
Qendra për Hapje dhe Dialog në Kryeministri ofron hapësirat e saj, arkivin, bibliotekën dhe programe të ndryshme që përfshijnë institucionet arsimore në vend, për shkëmbimin e ideve dhe ndërtimin e njohurive përmes dialogut të drejtpërdrejtë me të rinjtë.

Duke ofruar program me shfaqje filmash, seminare me organizata kombëtare e ndërkombëtare si dhe workshop-e me artistë e kuratorë, COD & TË RINJTË fokusohet tek çështje të tilla, si gjinia, të drejtat e njeriut, dhuna në shoqëri e familje, apo trashëgimia, mjedisi dhe ekonomia sociale, me qëllim përfshirjen e të rinjve dhe krijimin e mundësive të reja për dije dhe politikë.

Nëpërmjet rrjetit tonë të organizatave kombëtare dhe ndërkombëtare, mundësohet përfshirja e një game të gjerë institucionesh – që nga shkollat e mesme, universitetet dhe organizatat e pavarura, – që ndërveprojnë me të rinjtë nga e gjithë Shqipëria.

Në bashkëpunim me të rinjtë, COD mund të planifikojë një aktivitet, dialog të zgjeruar në kohë apo një seri takimesh. Me COD mund të organizohet një program, aktivitet apo vizitë, duke u bazuar në kërkesat, objektivat apo nevojat tuaja.

SHKOLLAT

 

“Sali Halili” Përrenjas

“Inkus” Elbasan

“Numani” Fier

“Rilindja” Durrës

“Sami Frasheri” Tiranë

“Wilson” Tiranë

“Arianti” Elbasan

“Aristoteli” Tirane

Kolegji “Turgut Ozal” Tiranë

“Ismail Qemali” Tiranë

“Kostandin Kristoforidhi” Elbasan

“New York” High School Tiranë

“Independent College”, Linz, Tiranë

“Migjeni” Durrës

“Petro Nini” Tiranë

“Kostandin Kristoforidhi” Tiranë

Shkolla Association “Loyola-Gymnasium” Prizren

“Dora D’istria” Tiranë

“Partizani” Tiranë

“Hoteleri Turizëm” Tiranë

Akademia e Arteve Tiranë

“Jeronim de Rada” Tiranë

 “Kajo Karafili” Maminas

Liceu artistic “Jordan Misja” Tiranë

“Shefeqet Tamci”  Bulqizë

“Xhevdet Doda” Bulqizë

“Vëllazëri-Bashkim” Ulqin

“Drita” Ulqin

“Andon Zako Cajupi” Tiranë

“Elena Gjika” Prishtinë

“Sinaj Tafaj” Tiranë

“Asim Vokshi” Tiranë, dega Italisht

UNIVERSITETE

 

Universiteti “Aleksander Xhuvani” Elbasan

Fakulteti i Gjuhëve të huaja, Dega Komunikim Ndërkulturor

Fakulteti i Shkencave Sociale

Fakulteti i Drejtesisë

Fakulteti i Ekonomisë

Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës

Fakulteti i Gjeografise dhe Historise

Albanian University, Berat

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, dega Gjermanisht

Ledia Omeri

“Unë jam Ledia Omeri, studente në Fakultetin e Mjekësisë.
I frekuentoj shpesh ambientet e COD- it, pasi janë të shfrytëzueshme dhe të rehatshme për t’i kushtuar kohë leximit.
I ftoj të gjithë studentët të vijnë gjithashtu pasi kanë qetësinë e nevojshme dhe ambientet e duhuara”.

Ledia
Ledia Omeri
Fakulteti i Mjekësisë

Florida Mucollari

Aktivitetet në COD më kanë bërë të ndihem pjesë e dickaje të vlefshme, Gjithashtu më kanë bërë të kuptpj më mirë botën e politikës. Sepse edhe nëse nuk merresh ti me politikën, merret politika me ty.

Florida
Florida Mucollari
Fakulteti i Ekonomisë

Gregi Cami

Pjesëmarrja në aktivitetet e COD ka pasur një impakt tepër pozitiv tek mua. Kam ndërvepruar me persona tepër të aftë dhe bashkëpunues.

Gregi
Gregi Cami
Shkolla e Mesme “ Sami Frashëri”

Klea Vyshka

Përvoja në aktivitete e COD nuk ka qënë vetëm e frytshme për zgjerimin e njohurive dhe aftësive të mia, por edhe në krijimin e një rrjeti të rinjsh I cili vjen duke u pasuruar. Personalitete si Tanja Fajon, Massimo d’Alemma apo Hannes Swoboda kanë mbetur gjatë në kujtesën time si shembuj për të përparuar gjithnjë e më tej.

Klea
Klea Vyshka
Fakulteti i Drejtësisë

Jetmir Myftaraj

Jam shumë i kënaqur që për herë të parë në aktivitete me rëndësi i besohet punës dhe opinionit të brezave të rinj. Ne jemi e ardhmja dhe na takon ne të jemi pjesë e një projketi me kaq rëndësi sa projekti i sheshit “Skënderbej” që do nisë të marrë formë në ditët në vazhdim.

Jetmir
Jetmir Myftaraj
Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës