ARTISTË TË SEZONIT

Carsten-Holler-web-ok

Alban-Muja

Peter-Kogler_cvr

Mia-Enell

thomas_demand-web-ok

Olson-Lamaj

Vigan-Nimani_cvr

philippe-web-ok

Flaka-Haliti_cvr

Laurent-Mareschal

Untitled-2

Nathan-Coley_cvr

Pjerin-Kolnikaj

Untitled-1

KURATORË

Zef Paci

Luka Mjeda

Eleana Zikou

Dhurata Thanasi

Dhurata Thanasi Daneri  është diplomuar në Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Tiranës , si dhe në degën e  Inxhinierisë Agro-Mjedisore pranë Universitetit Bujqësor të Tiranës. Ajo zotëron  një Master në Politikat Publike dhe Administrimit të Universitetit të Evropës Qendrore në Budapest (CEU), si dhe ka marrë kryer studime pas universitare në Universitetin e Harvardit, “Kennedy School of Government”.

Ajo aktualisht punon si eksperte në zhvillimin e qeverisjes lokale në zonat rurale dhe ka përvojë pune  gati 15 vjeçare me Agjensitë e OKB-së si UNDP, UNOPS-it , WHO d, si dhe Fondacionin SOROS, Maqedoni, Shqipëri, Serbi, Kosovë, Itali, Azi dhe Afrikën e Veriut.

Zonja Thanasi është e apasionuar pas fotografisë, një pasion i lindur gjatë punës së saj me misione humanitare në zonat e konflikteve etnike dhe varfëri të skajshme.

Erzen Shkololli

Erzen Shkololli is an artist and curator. Director of the Foundation “I Do Kosovo” in Prishtina, Kosovo. Also, curatorial adviser for documents 14.

He was director of the National Gallery of Kosovo from 2011 to 2015. In 2013, Shkololli was commissioner of the first presentation of the Republic of Kosovo in the 55th edition of the Venice Biennale.

From 2003 to 2007 he held the position of artistic director at the Contemporary Art Institute EXIT in Peja, an exchange initiative in Kosovo, which transformed the local cultural scene.

His artistic practice uses local rituals and folklore to draw attention to specific socio-political situations and is internationally exhibited in museums, such as Van Abbemuseum, Eindhoven; Center Pompidou, Paris, and Fridericianum, Kassel.

Shkololli organized the Contact Art Exhibition titled “Thirty One” (Thirty One) curated by Hans Ulrich Obrist and Petrit Halilaj at the National Gallery of Kosovo (2015). He was curator of “Thirty Years After: Šejla Kamerić” (2015), “Sokol Beqiri: Retrospective” (2014), “Simon Shiroka: Retrospective” at the National Gallery in Tirana (2014) and at the National Gallery of Kosovo (2013); co-curator of “Angel Engagement – Befre: Retrospective” (2013) and “Graphics” exhibition from the CCC collection (2013).

From 2008 to 2009 he was the beneficiary of the DAAD Scholarship for Artists in Residency. Since 2003 he is a member of the European Parliament of Culture. He lives and works in Prishtina.

Vladimir Myrtezai

Alketa Misja

Alketa Misja ka lindur në Tiranë 1971. Ajo është diplomuar si arkitekte urbaniste në Universitetin Politeknik të Tiranës, Fakulteti Inxhinierisë së Ndërtimit Tiranë, në vitin 1995.  Nga viti 1995 deri 2007 ka punuar si petagoge e brendëshme pranë Departamentit të Arkitekturës dhe Urbanistikës në lëndët e Planifikimit Urban, si dhe petagoge e jashtme në lëndën e Organizimit Territorial në Fakultetin e Ekonomisë dhe të Gjeografisë, Universiteti i Tiranës.  Ka kryer studime pasuniversitare në Roterdam, Oxford, në fushën e planifikimit dhe menaxhimit urban dhe Master Menaxhim Biznesi (MBA) pranë Fakultetit të Ekonomisë, Tiranë. Alketa filloi të interesohej për fotografinë në vitin 2008, me fotografinë e arkitekturës dhe fotografinë urbane. Ka kryer studime mbi fotografinë profesionale nw Institutin e Fotografisw nw New York dhe është vlerësuar me cmime fotografike ndërkombëtare.  

Genti Gjikola

Genti Gjikola u diplomua në Universitetin e Tiranës për Gjeografi dhe Histori (1996), studioi Arkitekturë Interieri në Universitetin Oxford Brookes, në Angli (2008) dhe zotëron një master nga  Universiteti College London në Angli, për Histori Arkitekturore (2010). Që nga viti 2008, drejton sektorin e ekspozitave në Galerinë Kombëtare në Arteve në Tiranë, ku ka instaluar, bashkëkuruar dhe mbikëqyrur një numër të madh ekspozitash. Veprat e tij artistike janë paraqitur në Bienalen e 52-të të Venecias, në 2007, pjesë e pavijonit të Shqipërisë.

Gaetano Centrone

EKSPOZITA/PREZANTIME FOTOGRAFIKE

Roland Tasho

Virginie Caquot

Virginie Caquot is an independent French photographer from northern France, graduated in Humanities. First a teacher, she then moved to photography, which she had been practicing for more than 20 years. After three years in Brazil (2012 – 2015), she currently lives and works in Tirana, Albania.

Tami Notsani

E lindur në Haifa më 1972, Tami Notsani jeton e punon në Paris dhe Izrael. Ajo u diplomua nga Fresnoy në Turcoing dhe në Akademinë e Arteve të Bukura Bezalel në Jeruzalem. Artistja ekspozon rregullisht në Francë dhe jashtë saj. Ekspozitat e fundit janë shfaqur në Mamco – Gjenevë, Nuit blanche – Paris, MNHA, Luksemburg, Muzeu i Artit Ashdod – Izrael, MUCEM – Marsejë 2013. Notsani ka marrë pjesë në disa rezidenca artistësh dhe është nderuar me çmime të shumta. Puna e saj është pjesë e disa koleksioneve në Europë, SHBA dhe Izrael.

Praktika e artit tim fotografik është e rrënjosur në portrete dhe peizazhe. Duke zbuluar marrëdhënien mes identitetit, kulturës, territorit dhe vendit, më së shumti dokumentoj imazhe nga ngjarjet, përvojat dhe pasazhet e jetës.

Qofshin vende të njohura apo familjare, të frymëzuara nga njerëzit dhe ajo që i rrethon, arrij ta kuptoj menjëherë, ndaj shumë nga projektet e mia ndjekin transformimin e subjektit për një periudhë të gjatë kohe. Eksplorimi i imazhit fotografik, fotografimi dhe përsëri fotografimi i të njëjtit subjekt herë pas here, zbulon një gjendje themelore njerëzore në një shoqëri gjithnjë në ndryshim.

 Duke filluar nga pamjet arkivore të ditëve të shkuara ose nga fotografitë tradicionale dhe filmi, te mediat e sotme digjitale dhe aplikacionet e tyre të ndryshme sociale, aksesi i publikut gjithashtu, pyes veten se si ne i shkëmbejmë, i publikojmë dhe i ndajmë imazhet personale në lidhje me hapësirën publike e private, dhe se si ndikon kjo në mënyrat se si i përcjellim imazhet rreth asaj se kush jemi dhe prej nga kemi ardhur.Punimet e mia të fundit shfaqin performanca pjesëmarrëse dhe instalacione, ku spektatorët bëhen pjesë aktive në zhvillimin e projektit.

ARTISTË TË TJERË

Helidon Haliti

Atanur Dogan

Ben Kamili

La Fe

Olga Litvinenko

Krasimir Todorov

You Mee Park

Irma Nika

Amit Kapoor

Selma Todorova

Liu Yi

Igli Arapi

Besnik Xhemaili

Oltsen Gripshi