Ekspozitë

Titulli-i-ekpozites

Hapet ekspozita e radhës në COD për vitin 2022, e titulluar “Prekje” nga artistja Linda Guri. Kjo ekspozitë do të mirëpresë vizitorët në datat 4 shkurt deri më 28 shkurt 2022

Prekje – një fill emocioni. Ajo të thith butësisht duke qëmtuar në thellësitë e skutave të shpirtit, aty ku shpërthejnë afshe ngjyrash e lëvizjesh, ku si lastar hedh shtat një palimpsest i ri ardhur për herë të parë nga Linda Guri.

Një prekje e padukshme që mbështjell e pështjellon tiparin e shuar zanor, thënë dhe pa thënë…

E zhveshur nga frika, artistja shfaq sensualitetin, madhështinë hyjnore, universin e gruas, qenësinë  e saj. Ngjyrat shpërthejnë, emocionojnë, frymëzojnë dhe jetojnë në metalin e ftohtë ku ato serviren, mes pluhurit mbulues, mes elegancës së plastikës, mes pastërtisë së ujit, si kodet që presin syrin t’i shkodojë…

Unë jam Linda. Eja në eksperimentin tim! Dua të të marr në botën time transparente, në prekje të shumëdëshiruara. Rilind në tonet e penelit tim. Ofsho! Kthehu enigmë, e butë dhe e fortë, sensuale dhe e frikshme, e sigurt në vallen e ngjyrave mes pluhurit e maskës plastike, që të mbulon e të transformon derisa hapesh në metamorfozë shpërthimesh fluturake nën nuancat e brishta të nënvetëdijes.

Artiste e shumë dimensioneve, Linda frymëzohet nga njeriu dhe gjendja e tij, për të sjellë galaktikën në portretin e gruas, për ta shndërruar atë në ndjesi artistike, si antipod i formës materiale, si një dëshirë personale për të shkrirë talentet e saj. Zgjedh gruan, pasi vetëm përmes qenies komplekse mund të përcillen emocione të fuqishme. Si një yjësi që vibron, ajo të fton ta shohësh, të përtypesh, të përhumbesh e të zhytesh me të.

Foto

Video

video